Descoperire inedită făcută de un angajat BEC pe listele de semnături ale unui candidat la prezidențiale. Acesta și-a găsit rude decedate, care și-ar fi dat acordul pentru unul dintre cei care își doreau fotoliul de la Cotroceni.
„Fiecare listă de semnături a fost asumată de un reprezentant al candidatului. Practic, acea persoană s-a angajat că semnăturile sunt adevărate. Numai că, în unele cazuri, chiar şi persoanele care au atestat veridicitatea listelor de semnături erau ele însele fictive. Spre exemplu, unul dintre colegii de la BEC care verificau semnături a fost şocat să vadă că el însuşi apărea ca girant al unei astfel de liste pentru unul dintre candidaţi.
Evident, el nu strânsese nicio semnătură, nu semnase nicio listă în realitate, pentru că e caz penal. Nici măcar nu fusese contactat de vreun candidat să strângă semnături. Însă există o mafie a bazelor de date şi te poţi trezi că ai semnat pentru un candidat sau că ţi-ai asumat semnăturile în numele lui, aşa cum i s-a întâmplat colegului“, susţin surse BEC pentru Adevărul.
Nu a fost singurul exmplu scandalos. „Un alt coleg şi-a găsit toată familia pe listele unui candidat. A sunat la fiecare rudă, dar nu semnase nimeni. De altfel, candidatul în cauză a avut aproape jumătate din semnături false. Printre rudele colegului care, chipurile, semnaseră, era chiar şi un unchi decedat. Vă daţi seama cum e să verifici listele unui candidat la prezidenţiale şi să-ţi găseşti rude moarte?
Cum vă explicaţi că unii oameni complet necunoscuţi, fără partide care să-i susţină, reuşesc să strângă în câteva zile peste 200.000 de semnături? E imposibil. Cei mai mult xerozează liste de semntăuri, inventează date personale sau, cei mai înstăriţi, cumpără baze de date“, susţine unul dintre memebrii BEC.